Кошик
1392 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 10.02).

+380 (98) 166-27-25
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Кошик
Інтернет-магазин "МірБір"

Сметана

Сметана

Сметана - продукт слов'янського походження з багатовіковою історією. У давнину його виготовляли шляхом збору вершків з поверхні молока, яке скисло, а потім давали скиснути і їм. Сьогодні процес виготовлення сметани відбувається за рахунок сепарації. Цей метод допомагає виокремити з молока високожирні вершки, в які потім додають спеціальні бактерії, що їх сквашують і роблять кислими.

Рецепт приготування

  1. Вершки (жирність 10-20%) пастеризувати й охолодити до температури 30-34°C.
  2. Закваску розсипати рівномірно по поверхні вершків. Через хвилину перемішати.
  3. Помістити в термостат на 8-10 годин, температура 35-°C (мультиварка, режим йогурт або йогуртниця).
  4. Витримати в холодильнику 8-12 годин за температури 5-°C для дозрівання (збільшення кислотності).
  5. Готову сметану зберігати в холодильнику.
  6. Термін реалізації 7-14 діб.
Інші статті
  • Біойогурт
    Біойогурти - це цілющі пробіотики які мають лікувальний ефект, як і усі кисломолочні та біопродукти. У їх складі є корисні, живі бактерії й мікроорганізми, які так потрібні нашому шлунково-кишковому тракту.
  • Філадельфія
    Філадельфія - м'який, солодкий, з помірно вираженим смаком сир з молока і вершків.  Крем-сир Філадельфія відрізняється характерною білосніжною кремоподібною текстурою, ледь помітним запахом і насиченим вершково-молочним смаком.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner