Кошик
1418 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (98) 166-27-25
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Кошик
Інтернет-магазин "МірБір"

Фета

Фета

Греція славиться не тільки своєю архітектурою, а й відомим усьому світу сиром фета. Він належить до м'яких сирів. Його солоний із кислинкою смак важко переплутати з іншими сортами.

Рецепт приготування

  1. Налийте молоко в каструлю, доведіть до температури 33°С. Додайте закваску, добре перемішайте і залиште на 60 хв.
  2. Якщо молоко охололо, нагрійте молоко до 32°С, постійно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню, додайте сичужний фермент, попередньо розчинений у воді, і добре перемішайте протягом 30 с.
  3. Накрийте каструлю кришкою або рушником і залиште на 40 хвилин.
  4. Перевірте утворення згустку. Має бути досягнуте чисте відділення згустку від сироватки. Якщо цього ще не сталося, залиште ще на кілька хвилин.
  5. Розріжте згусток на кубики зі стороною 1,5 см. повільно мішайте протягом 20 хвилин. Залиште на 10 хвилин, щоб згусток осів.
  6. Великою шумівкою перекладіть увесь згусток у форму для сиру або друшляк із дрібними дірками.
  7. Залиште сир у формі на ніч за температури 20 - 22°С.
  8. Вийміть сир, розріжте на великі шматки і покладіть у 10% розсіл на 8 - 10 годин.
  9. Після цього краще сир вийняти і скласти в харчовий контейнер, інакше він ставатиме м'яким і кашистим. Щоб цьому запобігти, у розсіл додають хлористий кальцій і контролюють кислотність.

Як приготувати 10% розсіл

  1. Розчиніть 100 г солі (звичайної кухонної, не можна брати морську або йодовану сіль) в 1 літрі теплої води.
  2. Остудіть.
  3. Розсіл можна використовувати кілька разів. Розчин досить концентрований. Ви можете зробити розсіл менш солоним, додавши 50 - 60 г солі на літр води.
Інші статті
  • Йогурт
    Йогурт - кисломолочний продукт, що виробляється шляхом заквашування молочної основи чистими культурами молочнокислих бактерій з можливим додатковим використанням інших культур.
  • Філадельфія
    Філадельфія - м'який, солодкий, з помірно вираженим смаком сир з молока і вершків.  Крем-сир Філадельфія відрізняється характерною білосніжною кремоподібною текстурою, ледь помітним запахом і насиченим вершково-молочним смаком.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner