Кошик
1587 відгуків
+380 (98) 166-27-25
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Кошик
Інтернет-магазин "МірБір"

Фета

Фета

Греція славиться не тільки своєю архітектурою, а й відомим усьому світу сиром фета. Він належить до м'яких сирів. Його солоний із кислинкою смак важко переплутати з іншими сортами.

Рецепт приготування

  1. Налийте молоко в каструлю, доведіть до температури 33°С. Додайте закваску, добре перемішайте і залиште на 60 хв.
  2. Якщо молоко охололо, нагрійте молоко до 32°С, постійно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню, додайте сичужний фермент, попередньо розчинений у воді, і добре перемішайте протягом 30 с.
  3. Накрийте каструлю кришкою або рушником і залиште на 40 хвилин.
  4. Перевірте утворення згустку. Має бути досягнуте чисте відділення згустку від сироватки. Якщо цього ще не сталося, залиште ще на кілька хвилин.
  5. Розріжте згусток на кубики зі стороною 1,5 см. повільно мішайте протягом 20 хвилин. Залиште на 10 хвилин, щоб згусток осів.
  6. Великою шумівкою перекладіть увесь згусток у форму для сиру або друшляк із дрібними дірками.
  7. Залиште сир у формі на ніч за температури 20 - 22°С.
  8. Вийміть сир, розріжте на великі шматки і покладіть у 10% розсіл на 8 - 10 годин.
  9. Після цього краще сир вийняти і скласти в харчовий контейнер, інакше він ставатиме м'яким і кашистим. Щоб цьому запобігти, у розсіл додають хлористий кальцій і контролюють кислотність.

Як приготувати 10% розсіл

  1. Розчиніть 100 г солі (звичайної кухонної, не можна брати морську або йодовану сіль) в 1 літрі теплої води.
  2. Остудіть.
  3. Розсіл можна використовувати кілька разів. Розчин досить концентрований. Ви можете зробити розсіл менш солоним, додавши 50 - 60 г солі на літр води.
Інші статті
  • Маасдам
    Маасдам - голландський напівтвердий сир швейцарського стилю в основному з коров'ячого та іноді з козячого молока. Для сиру Маасдам характерні великі дірки та солодкаво-горіховий смак. Третій за популярністю голландський сир після Гауди та Едаму.
  • Камамбер
    Камамбер - це французький жирний сир, приготований із цільного коров'ячого молока. Нюанс у приготуванні цього сиру полягає в тому, що молоко обов'язково має бути високої якості. Тому корови пасуться на спеціальних окремих пасовищах. Сир має тонку плісняву скоринку, колір продукту може бути від ніжно кремового до насиченого цегляного відтінку.