Кошик
1587 відгуків
+380 (98) 166-27-25
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Кошик
Інтернет-магазин "МірБір"

Філадельфія

Філадельфія

Філадельфія - м'який, солодкий, з помірно вираженим смаком сир з молока і вершків. 

Крем-сир Філадельфія відрізняється характерною білосніжною кремоподібною текстурою, ледь помітним запахом і насиченим вершково-молочним смаком.

Рецепт приготування

  1. Молоко для приготування сиру Філадельфія повинно мати жирність 7-10%. Це досягається шляхом додавання вершків у молоко. Налийте молоко в каструлю і повільно нагрійте до температури 30°С. Посипте заквасочну культуру на поверхню молока і через 1-2 хвилини акуратно перемішайте. Додайте в молоко молокозсідальний фермент, попередньо розчинений у 50 мл охолодженої кип'яченої води. Перемішайте молоко.
  2. Накрийте каструлю кришкою і залиште на дозрівання протягом 12-24 годин. Температура не повинна впасти нижче 20-22°С. Молоко має залишатися в спокої, його не можна перемішувати. Закінчення стадії дозрівання можна визначити за тонким шаром сироватки, що покриває поверхню.
  3. Після остаточного дозрівання молока перенесіть сирний згусток у друшляк, вистелений дренажною тканиною.
  4. Сироватка має стікати протягом 1-2 годин, потім зберіть тканину за 4 кути і підвісьте над каструлею або раковиною ще на 10 -20 годин.
  5. Остаточний час зливу сироватки залежить від ваших уподобань. Чим довше зливається сироватка, тим жорсткішим і менш пастоподібним стає сир.
  6. Коли сир досяг бажаної консистенції, добре перемішайте його для отримання більш однорідного і пастоподібного стану. Під час перемішування можна додати будь-які трави, спеції тощо, а також сіль за смаком.
Інші статті
  • Маасдам
    Маасдам - голландський напівтвердий сир швейцарського стилю в основному з коров'ячого та іноді з козячого молока. Для сиру Маасдам характерні великі дірки та солодкаво-горіховий смак. Третій за популярністю голландський сир після Гауди та Едаму.
  • Камамбер
    Камамбер - це французький жирний сир, приготований із цільного коров'ячого молока. Нюанс у приготуванні цього сиру полягає в тому, що молоко обов'язково має бути високої якості. Тому корови пасуться на спеціальних окремих пасовищах. Сир має тонку плісняву скоринку, колір продукту може бути від ніжно кремового до насиченого цегляного відтінку.