Набір спецій Hot Rod для лікеру Ягермейстер
Німецький міцний лікер, настояний на травах. Відноситься до категорії Біттер. Лікер виходить шляхом мацерації 56 компонентів - рослин, коріння і корок. Вважається що Єгермейстер, як і багато інших біттерів, сприяє травленню. Вживається охолодженим в чистому вигляді як дижестив, або в коктейлях.
Приготування лікеру Ягермейстер
1 етап. Водний настій. На все Вам знадобиться:
• цукор: 0,25 кг;
• сік половины лимона;
• вода: 0,75 л.
• набір спецій для лікеру в стилі Ягермейстер (пакет №1)
- Вміст пакету №1 заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і кип'ятимо на повільному вогні 40 хвилин. Даємо охолонути під кришкою. Проціджуємо через марлю. У відвар додаємо цукор і доводимо до кипіння, потім додаємо цукровий колір (пів-склянки цукру + 2 ст. ложки води в невеликій каструльці варимо до густого темно-коричневого, карамельного кольору).
- Упарюємо цю суміш на третину. Даємо охолонути. Додаємо сік лимона. Переливаємо в герметичний посуд (банку) і даємо настоятися 2 доби. Розбавляємо з водою 1:2.
2 етап. Виготовлення джину. На все Вам знадобиться:
• 2,5 літрів спирту 70%;
• набір спецій для лікеру в стилі Ягермейстер (пакет №2) .
- Робимо настій впродовж 10 днів (можна з дубовою тріскою, для кращої асиміляції процесів), додаємо 1.5 л води і робим перегонку. Відібрати 20 г голів. Відбір «тіла» закінчується на 50% в струмені.
- Розводимо настоєм з пакету №1 до 50%.
3 етап. Трави. На все Вам знадобиться:
• набір спецій для лікеру в стилі Ягермейстер (пакет №3)
- Вміст пакету №3 настоювати в мішечку в отриманому джині на протязі 10 діб при щоденному перемішуванні.
- Потім віджати вміст мішечка.
- Далі екстракт вводять в купаж.
4 етап. Купаж. На 3.5 л готового продукту Вам знадобиться:
• джин з травами 50%; 2.5 л;
• чорносмородиновий сік: 350 мл;
• мед:100 мл;
• водний настій з пакету №1: до загального об’єму 3.5 л і міцності 35%;
• дубова тріска: 25 г.
- Всі інгредієнти перемішуємо і витримуємо протягом 2 місяців на дубової трісці.
- Для синхронізації екстракту біологічно активних речовин та смако-ароматичного комплексу.
- Декантуємо, фільтруємо.
Склад: звіробій, елеутерокок, лакрица (солодка), соснова нирка, евкаліпт, лавр, мак насіння, ялівець, цедра лимона, цедра апельсина, цедра помаранчі (і інші). Всього 56 найменувань
Основні | |
---|---|
Виробник | Hot Rod Distiller International |
Країна виробник | Україна |
Вага | 200 г |
Користувацькі характеристики | |
Напій | Ликер |
Обсяг готового продукту | 3,5 л |
- Ціна: 507 ₴