Трубка вірпул Guten Brau 50
Вірпул проводиться після кип'ятіння сусла, також після затирання солоду з додаванням хмелю, до початку кип'ятіння сусла - процес називається FWH (First Wort Hopping), унаслідок чого хмелевий профіль виходить чистішим, гладшим та збалансованішим.
Мета вірпула - освітлення сусла шляхом осадження хмельових і білкових суспензій, що утворилися під час кип'ятіння, в центрі дна пивоварні. Крім того, завдяки вірпулу сусло охолоджується в рази швидше, а це означає, що хміль, доданий для ароматизації, віддасть суслу більше смаку та ароматики.
Ще один важливий момент, вірпул сприяє зниженню кількості демітилсульфіду (DMS), який утворюється під час варіння сусла з с-метилметіоніну (SMM), що, своєю чергою, присутній у солоді та проявляється у звареному суслі, як смак вареної, карамельної кукурудзи.
Особливо актуально для сортів із тривалим кип'ятінням. Коли варіння закінчено, під дією температури SMM все ще продовжує перетворюватися на DMS, доки температура сусла не впаде нижче 60ºС, вірпул допоможе впоратися і з цим завданням, істотно скоротивши кількість DMS по завершенню варіння.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Без бренда |
Країна виробник | Китай |
Стан | Новий |
- Ціна: 610 ₴