Пивні дріжджі Lallemand Nottingham, 11 г
LalBrew Nottingham - це англійські ельові дріжджі, відібрані за високу продуктивність та універсальність. Нейтральний смак і стабільна продуктивність за різних умов бродіння роблять LalBrew Nottingham ідеальним домашнім штамом для виробництва різноманітних сортів пива. Завдяки помірній експресії ферментів β-глюкозидази та β-ліази, LalBrew Nottingham може сприяти біотрансформації хмелю та підкреслювати смак і аромат хмелю.
LalBrew Nottingham - один з оригінальних спадкових штамів, відібраних з колекції дріжджових культур Lallemand при заснуванні компанії Lallemand Brewing у 1992 році. Традиційні сорти, які варять на цих дріжджах, включають (але не обмежуються ними) світлі елі, амбери, портери, стаути та ячмінні вина. На додаток до цих традиційних стилів, LalBrew Nottingham можна використовувати для виробництва Golden Ale, Kölsch, пива в стилі Lager, IPA та Imperial Stout, серед багатьох інших.
LalBrew Nottingham стійкий до стресів, що робить його гарним вибором для пива високої щільності, кислих сортів, перезапуску застряглого бродіння та інших складних умов ферментації.
Аромат: трохи фруктовий, нейтральний.
Інструкція із застосування:
- Перед засівом необхідно регідратувати сухі дріжджі, перемішуючи їх у чані для отримання дріжджової суспензії.
- Насипте дріжджі в стерильну воду або сусло за температури 27°C ± 3°C з розрахунку 1 до 10.
- Як тільки сухі дріжджі відновляться й утворять дріжджову суспензію (15-30 хвилин), продовжуйте повільно перемішувати ще протягом 30 хвилин.
- Потім зробіть засів бродильного чана отриманою дріжджовою суспензією. Існує альтернативний спосіб засіву - це безпосереднє завдання сухих дріжджів у бродильний танк за умови, що температура сусла має бути не вищою за 20°C.
- Всипте поступово сухі дріжджі в танк таким чином, щоб дріжджі покрили всю поверхню сусла без утворення грудочок.
- Залиште на 30 хвилин, і потім перемішайте сусло збагачуючи повітрям.
Пивоварні властивості:
У суслі Lallemand's Standard Conditions Wort при 20°C (68°F) дріжджі LalBrew Nottingham проявляють свої властивості:
Енергійне бродіння, яке можна завершити за 4 дні.
Високе ослаблення та висока флокуляція.
Нейтральний або злегка фруктовий та ефірний смак і аромат.
Оптимальний температурний діапазон для дріжджів LalBrew Nottingham при виробництві традиційних стилів становить 10°C - 25°C (50°F - 72°F).
Це POF-негативний штам.
*при нижчій температурі можливе зброджування пива типу лагер у суслі з цільного солоду протягом 9 днів.
Швидкість бродіння, час бродіння та ступінь затухання залежать від щільності засіву, обробки дріжджів, температури бродіння та поживної якості сусла.
Зберігання:
Зберігати в сухому і прохолодному місці. Після розкриття, пакет має бути щільно закритий і зберігатися при 4°С.
Основні | |
---|---|
Виробник | Lallemand |
Країна виробник | Австрія |
Вага | 11 г |
Тип дріжджів | Сухі |
Користувацькі характеристики | |
Призначення | Пивні дріжджі |
Тип бродіння | Верхового бродіння |
- Ціна: 166 ₴