Закваска для сиру Фета (на 10 літрів молока)
СКЛАД:
1. Заквасочная культура для сиру "Фета" (1шт.)
2. Фермент молокосвертывающий (1шт.)
Фета ― дуже популярний і смачний сир, відноситься до м'яких сортів. Основний інгредієнт знаменитого салату "Грецький". Країна походження: Греція. Жирність від 30 до 60%. Приготувати сир Фета дуже просто навіть новачкові. В комплект входить все необхідне: закваска (культура молочнокислих бактерій FETA), фермент (для формування молочного згустку). Вам залишається додати молоко!
Рецепт сиру ФЕТА
- Налийте молоко в каструлю, доведіть до температури 33С. Додайте закваску, добре перемішайте і залиште на 60 хв.
- Якщо молоко охололо, нагрійте молоко до 32С, постійно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню, додайте сичужний фермент, попередньо розчинений у воді і добре перемішайте протягом 30с.
- Накрийте каструлю кришкою або рушником і залиште на 40 хвилин.
- Перевірте утворення згустку. Повинно бути досягнуто чисте відділення згустку від сироватки. Якщо цього ще не сталося, залиште ще на кілька хвилин.
- Розріжте згусток на кубики зі стороною 1,5 див. повільно заважайте протягом 20 хвилин. Залиште на 10 хвилин, щоб згусток осел.
- Великий шумівкою перекладіть весь згусток у форму для сиру або друшляк з дрібними дірками.
- Залиште сир у формі на ніч при температурі 20—22С.
- Вийміть сир, розрізати на великі шматки і покладіть в 10% розсіл на 8-10 годин.
- Після цього сир краще вийняти і скласти в харчової контейнер, інакше він буде ставати м'яким і кашистым. Щоб це запобігти, в розсіл додають хлористий кальцій і контролюють кислотність.
Як приготувати 10% розсіл
Розчиніть 100гр солі (звичайної кухонної, не можна брати морську або йодовану сіль) в 1 літрі теплої води. Остудіть. Розсіл можна використовувати кілька разів. Розчин достатньо міцний! Ви можете зробити розсіл менш солоним, додавши 50-60гр солі на літр води.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Sacco |
Країна виробник | Італія |
Тип закваски | Для м'якого сиру |
Основні | |
Тип дріжджів | Сухі |
- Ціна: 34 ₴