Закваска для сиру Гауда
Гауда – голландський твердий сир, один із найпопулярніших сирів у світі. Існують різновиди Гауди з козячого та овечого молока, які зазвичай дозрівають більш тривалий час.
В оригіналі, Гауда - це сир із щільною консистенцією та невеликою кількістю маленьких круглих дирочок. Сирне тісто має приємний жовтий колір, який у процесі дозрівання набуває більш насичених темних карамельних відтінків, а в тілі сиру з'являються маленькі хрусткі кристалики, як у Пармезані, утворені амінокислотою тирозин.
Гауда буває молодою - консистенція її пружна і має солодкуватий смак (витримка 2-5 місяців). І зрілою – щільна, тендітна, пікантна (витримка до 18 місяців).
| Об'єм молока | Закваска (шт) | Фермент (шт) |
|---|---|---|
| на 20 літрів | 1 | 1 |
Рецепт приготування сиру можна подивитися в розділі сайту "Рецепти сирів".
| Основні атрибути | |
|---|---|
| Виробник | Без бренду |
| Країна виробник | Італія |
| Тип закваски | Для твердого сиру |
| Користувальницькі характеристики | |
| Об'єм молока | На 20 л |
| Фермент у комплекті | Да |
- Ціна: 46 ₴


