Закваска для сиру Халумі
Халумі — напівтвердий солоний сир, вироблений з суміші козячого та овечого молока (іноді містить і коров'яче молоко). Він є широко розповсюдженим в кухні країн Леванту та відомий в Європі як частина передусім кіпрської кухні. Халумі має високу температуру плавлення, і тому його часто готують на грилі або просто смажать.
За структурою сир Халумі має білу м'якоть, що йде шарами. Халумі чимось схожа на італійську Моцарелу. На смак цей сир доволі солений, а зберігають його в натуральному соку, змішаним з підсоленою водою.
Якщо сир Халумі заморозити, то зберігати його в такому стані можна близько року. Якщо ж його перетримати в процесі приготування – він буде сухим та надто соленим.
Об'єм молока | Закваска (шт) | Фермент (шт) |
---|---|---|
на 6 літрів | 1 | 1 |
Рецепт приготування сиру можна подивитися в розділі сайту "Рецепти сирів".
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Без бренда |
Країна виробник | Італія |
Тип закваски | Для м'якого сиру |
Користувацькі характеристики | |
Об'єм молока | На 6 л |
Фермент у комплекті | Да |
- Ціна: 26 ₴