Кошик
1153 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (98) 166-27-25
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Кошик
Интернет - магазин "МирБир"

Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)

  • В наявності
  • Код: 4047

63 

Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)
Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)В наявності
63 
+380 (98) 166-27-25
+380 (98) 166-27-25
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)

СКЛАД:

  • Заквасочная культура для сиру "Рокфор"
  • Фермент молокосвертывающий
  • Культура голубої плісняви Penicillium roqueforti

Рокфор ― найвідоміший у світі блакитний сир з благородною цвіллю Penicillium roqueforti. Країна походження: Франція. Класичний Рокфор виготовляється з овечого молока. Має світлу текстуру з включеннями блакитний цвілі. Має характерний смак і аромат з грибним відтінком. Час дозрівання 2 ― 3 місяці.

Приготувати Рокфор в домашніх умовах не дуже складно, якщо у вас вже є початковий досвід сироваріння. Ми рекомендуємо приступати до приготування сирів з цвіллю після освоєння технології м'яких і напівтвердих сирів.

У комплекті є все необхідне: закваска, фермент, біла цвіль Penicillium roqueforti. Вам залишається додати тільки молоко!

Рецепт сиру Рокфор

1. Нагріти молоко до 30°С.
2. Додати закваску і культуру блакитний цвілі, ретельно перемішати.
3. Залиште дозрівати протягом 1 години 30 хвилин, підтримуючи температуру на рівні 30 градусів за Цельсієм.
4. Додати фермент, розчинений в 50 мл кип'яченої та охолодженої води.
5. Залишити в спокої протягом 1 години.
6. Акуратно розрізати сирний згусток на кубики із стороною близько 2 див.
7. Перемішувати кожні 5 хвилин, протягом наступних 60 хвилин, підтримувати температуру на рівні 30 градусів за Цельсієм.
8. Залишити на відпочинок протягом 5 хвилин.
9.    Слить сырное зерно на дуршлаг, выложенный марлей.
10.    Аккуратно перемешать с 3 столовыми ложками мелкой соли для сыра.
11.    Переложить сырное зерно в формы и переворачивать в форме для окончательного слива сыворотки в течение 4 часов (каждые 15 минут в течение первого часа и каждый час в течение оставшихся 3-х часов).
12.    Перевернуть еще раз и оставить на 8 часов, или на ночь при влажности 80% и температуре 20 градусов по Цельсию.
13.    Перевернуть еще раз и оставить еще в течение 8 часов при той же температуре и влажности.
14. Видалити сир з форми, сидіти на осушення килимок стекти ще протягом 8 годин.
при тій же температурі і вологості.
15. Посипати сіллю, струшуючи надлишки
16. Помістити сир для визрівання при вологості 95% і температурі 10-11 градусів за Цельсієм.
17. Перевертати сир кожен день протягом 7 днів, протираючи кожен раз невеликою кількістю солі.
18. Перевертати сир ще 7 днів, але вже без протирання сіллю.
19. Проткнути сир добре простерилізованій спицею з інтервалом приблизно 2.5 см .
20. Залишити сир для дозрівання протягом ще 90 днів при тій же вологості і температурі, перевертати сир кожні 3-4 дні. Цвіль повинна з'явитися приблизно через 1 місяць. Якщо цвіль буде з'являтися на зовнішній поверхні сиру, її необхідно очищати сольовим розчином
21. Загорнути сир у фольгу або папір для сиру і зберігати при температурі 8 градусів до вживання.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникSacco
Країна виробникІталія
Тип закваскиДля твердого сиру
Основні
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Інформація для замовлення
  • Ціна: 63 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner