Закваска для сиру Валансе (на 6 літрів молока)
СКЛАД:
- Заквасочная культура для сиру "Валансе"
- Фермент молокосвертывающий
- Культура цвілі Geotrichum candidum
- Культура плісняви Penicillium candidum
Валансе ― м'який козячий сир з білою цвіллю. Країна походження: Франція. Ніжний смак з грибним відтінком. Скоринка покрита білою цвіллю Geotrichum candidum.
В комплект входить все необхідне: закваска бактерій, білої плісняви Geotrichum candidum, сирний фермент. Вам залишається додати молоко!
Рецепт сиру Валансе
Ретельно вимийте все обладнання і спорудите дренажну конструкцію ― піддон, на ньому грати, на решітці дренажна платформа або два дренажних килимка. Поставте форми для сиру на дренажну платформу.
Нагрійте молоко до 22°С, зніміть з вогню.
Посипте на поверхню молока заквасочную культуру і обидва види цвілі. Залиште на 3 хвилини, щоб порошки ввібрали вологу. Потім акуратно перемішайте весь обсяг молока великий шумівкою.
Розведіть сичужний фермент в 50 мл води і додайте в молоко. Якщо використовується пастеризоване молоко, розведіть 1 ч. л. 10-% розчину хлористого кальцію в 50 мл води і потім додайте в молоко. Все перемішайте, накрийте каструлю кришкою і залиште при кімнатній температурі на 18 годин (якщо у вас в кімнаті жарко, то скоротіть час до 15 годин).
Через 15-18 годин повинен утворитися хороший згусток, а над ним невеликий шар сироватки. Видаліть сироватку з поверхні ополоником або великою ложкою.
Тепер шумівкою візьміть зверху шар згустку товщиною 1-1,5 см і покладіть у форму. Так, "зрізуючи" шумівкою шари, перекладіть весь згустку у форми. Якщо весь згусток відразу не поміщається, почекайте 15-20 хвилин. Згусток буде ущільнюватися і осідати. Поступово ви зможете перекласти весь згусток.
Як тільки ви перекладіть весь сир у форму, накрийте форми рушником і залиште ущільнюватися і дозрівати на 48 годин при кімнатній температурі. Не забувайте періодично зливати сироватку з піддону.
Возьмите контейнер для созревания, положите вниз два слоя бумажных салфеток, а на них дренажный коврик. Посыпьте каждую головку сыра 3/4 ч.л. соли. Затем возьмите маленькое ситечко, положите в него 2 ч.л. молотого угля. С помощью ситечка обсыпьте каждую головку сыра слоем угля. Нам не нужен очень плотный слой ― легкая припорошенность, через которую виден белый сыр, то что нужно. Немного постучите пальцами по поверхности сыра, чтобы уголь не обсыпался.
Поставьте сыр на бумажное полотенце в контейнер, накройте крышкой и оставьте при комнатной температуре 24 часа.
Витягніть з контейнера сир і паперові рушники. На дно покладіть дренажну платформу або кілька шарів дренажних килимків, зверху поставте сир. Витримуйте сир 10 днів при температурі 8°С.
Якщо на дні контейнера скупчується волога, видаляйте її серветкою і трохи відкрийте кришку. При підвищеній вологості можуть утворитися плями блакитний цвілі. З іншого боку, занадто сухе повітря призведе до висихання сиру. Регулюйте вологість щільністю закриття кришки контейнера.
Через 10 днів загорніть сир в двошаровий папір або щільно складіть у контейнер. Сир готовий до вживання. Ви можете зберігати сир в холодильнику до 2-х місяців.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
МирБир.сом.иа
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Sacco |
Країна виробник | Італія |
Тип закваски | Для твердого сиру |
Основні | |
Склад | Закваска, Фермент |
Тип дріжджів | Сухі |
- Ціна: 33 ₴