Кошик
1126 відгуків
+380 (98) 166-27-25
+380 (50) 355-99-45
+380 (93) 537-15-40
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Кошик
Интернет - магазин "МирБир"

Закваска для сиру Сент-Мор-де-Турен (на 6 літрів молока)

  • В наявності
  • Код: 4051

63 

Закваска для сиру Сент-Мор-де-Турен (на 6 літрів молока)
Закваска для сиру Сент-Мор-де-Турен (на 6 літрів молока)В наявності
63 
+380 (98) 166-27-25
  • +380 (50) 355-99-45
  • +380 (93) 537-15-40
+380 (98) 166-27-25
  • +380 (50) 355-99-45
  • +380 (93) 537-15-40
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Закваска для сиру Сент-Мор-де-Турен (на 6 літрів молока)

СКЛАД:

  • Заквасочная культура для сиру "Сент-Мор-де-Турен"
  • Фермент молокосвертывающий
  • Культура цвілі Geotrichum candidum
  • Культура плісняви Penicillium candidum

Сент-Мор-де-Турен ― м'який козячий сир з білою цвіллю. Країна походження: Франція. Сир має форму циліндра діаметром 3-4 см з одного кінця і 4-5 см з іншого, довжиною 14-16 см і вагою 250-300 р. В голівці залишається соломинка, яка використовувалася при дозріванні для вентиляції. М'якоть має солонувато-кислуватий смак з горіховим ароматом.

В комплект входить все необхідне: заквасочная культура Сент-Мор-де-Турен, закваска бактерій, білої плісняви Geotrichum candidum, закваска бактерій, білої плісняви Penicillium candidum сирний фермент. Вам залишається додати молоко!

Рецепт сиру Сент-Мор-де-Турен

Класичний сир Сент-Мор-Де-Турен готується з козячого молока.

Нагрійте молоко до 30 градусів. Додайте заквасочную культуру. Щоб запобігти злипанню порошку, посипте закваску на поверхню молока, і через 2 хвилини перемішайте. Точно так само додайте в молоко обидві культури цвілі.

Фермент розведіть в 50 мл холодної кип'яченої води і додайте в молоко.

Молоко залиште в спокої на 18-24 години для дії заквасочной культури, фермент у цьому процесі відіграє другорядну роль. Процес дозрівання починайте при температурі 30 градусів, дозвольте температурі молока знизитися природним чином до кімнатної температури (22 градуси).

Після закінчення 18-24 годин перенесіть сирний згусток у форми. Згусток для цього сиру ніколи не розрізається і сироватка попередньо не зливається. Сирний згусток акуратно складайте за формами неушкодженим, наскільки це можливо. Встановіть форми на дренажний килимок для забезпечення відтоку сироватки.

Заповніть форми згустком за допомогою ложки до заповнення. Після заповнення дайте сиру ущільнитися під власною вагою протягом приблизно 15 хвилин, а потім знову заповніть згустком. Цю процедуру потрібно повторювати до тих пір, поки весь згусток не буде використаний.
Дозвольте стекти сироватці протягом 18-24 годин. Сир зменшиться по висоті до 1/2-1/3 висоти форми.

Коли злив сироватки припиниться, сир може бути витягнутий з форм. Довгий і вузький сир буде вельми крихким і може бути дуже легко ламатися. Традиційно, перед витяганням, в центр кожного сиру вставляють житню соломку, яка зміцнює сир при обробці і забезпечує приплив повітря до внутрішньої частини сиру для кращого дозрівання.

Сіль додається приблизно в кількості 1 чайної ложки для кожної головки сиру. Найпростіший спосіб ― посипати сіль на плоску поверхню і обваляти сир в ній. Невелика кількість золи може бути додано до солі за бажанням (1/8-1/4 чайної ложки на кожну головку сиру).

Сир висушіть 2-3 дні. Після цього залиште його для дозрівання в умовах з температурою 10-13 градусів і вологістю 90-95 відсотків. Перевертайте сир кожен день, він буде готовий до вживання через один/декілька тижнів. На кожному етапі він буде мати дуже різний смак, текстуру і аромат.

Для подачі до столу виберіть ту стадію дозрівання, яка найбільше відповідає вашому смаку.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникSacco
Країна виробникІталія
Тип закваскиДля твердого сиру
Основні
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Інформація для замовлення
  • Ціна: 63 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner