Закваска для сиру Едам
Едам — голландський сичужний, напівтвердий, дозріваючий сир з коров'ячого та іноді з козячого молока. У XIV—XVIII століттях був найпопулярнішим сиром світу. Є другим (після «Гауди») за популярністю голландським сиром.
Сир Едам має легкий кислувато-горіховий смак, світло-жовту або золотаву серцевину, невеликого розміру дірки та жовту, червону, чорну воскову поверхню; в основному круглої форми.
Оскільки смак Едама варіює між солодким і солоним, він ідеально підходить до таких фруктів, як виноград, груша, диня, абрикос, а також до полуниці. Також цей сир подається з горіхами. Усі види сиру Едам надзвичайно підходять для бутерброду чи закуски. У міру старіння сир стає більш підходящим для гратена і як кулінарний інгредієнт.
Об'єм молока | Закваска (шт) | Фермент (шт) |
---|---|---|
на 10 літрів | 1 | 1 |
Рецепт приготування сиру можна подивитися в розділі сайту "Рецепти сирів".
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Без бренда |
Країна виробник | Італія |
Тип закваски | Для твердого сиру |
Користувацькі характеристики | |
Об'єм молока | На 10 л |
Фермент у комплекті | Да |
- Ціна: 46 ₴