Ірландський мох
Ірландський мох - інгредієнт для освітлення сусла, що широко застосовується як у домашньому так і в промисловому пивоварінні.
Ірландський мох містить багато негативних зарядів. Білки, що формують осад у сусловарковому казані, мають позитивні заряди. Ірландський мох притягує частинки білка, як магніт, що допомагає утримувати білки разом із великими фрагментами. Таніни, що містяться в хмелі, таким чином легше знаходять білки і випадання осаду відбувається швидше, що сприяє очищенню та освітленню пивного сусла, допомагає запобігти холодному помутнінню шляхом зв'язування білків та інших частинок у пивному суслі. Утворює досить компактний осад.
Спосіб застосування
- Попередньо сухий ірландський мох слід залити невеликою кількістю теплої води (~150 мл) і залишити на 20-30 хвилин для набухання.
- Потім додати масу в сусло за 15 хвилин до кінця кип'ятіння.
- Однієї чайної ложки моху (3 - 4 г) достатньо для освітлення 20 л пивного сусла.
Основні | |
---|---|
Виробник | Без бренда |
Країна виробник | Ірландія |
- Ціна: 100 ₴