Лактоза 1 кг.
Лактоза (lactose) — харчова добавка, що дозволяє готувати цікаві елементи молекулярної кухні: шкаралупу яєць, їстівні камені, шматочки теплого льоду...
Добавка являє собою білий чи жовтуватий кристалічний порошок, який не має запаху. Смак лактози — солодкуватий, але набагато слабкіше, ніж звичайний цукор. Речовина відмінно розчиняється у таких рідинах, як вода, розчин етанолу, піридин. До складу лактози входять молекули глюкози і галактози, що говорить про приналежність цієї речовини до активних вуглеводів групи дисахаридів.
Для виробництва цієї добавки, що носить також назву «молочний цукор» застосовуються два способи:
- кристалізація з сироваткового сиропу пересиченого складу;
- сушка очищеної сироватки.
ВИКОРИСТАННЯ ЛАКТОЗИ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ
Лактоза у харчовій промисловості використовується для приготування замінників материнського молока та дитячих поживних сумішей. Знайшла застосування лактоза і в кулінарії. Цей порошок часто додають в хлібобулочні вироби з метою отримання красивою рум'яної скоринки.
Такі продукти, як мармелад, шоколад, джем, згущене молоко також включають в свій склад лактозу, причому вона є обов'язковою їх компонентом.
Лактоза подовжує термін зберігання і маскує гіркуватий присмак м'ясної продукції: сосисок, сардельок, ковбаси.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Угорщина |
Вага | 1000 г |
- Ціна: 154 ₴