Лактоза
Лактоза (молочний цукор) - це цукор, який природним чином міститься в молоці і складається з молекул глюкози і галактози.
Добавка являє собою білий або жовтуватий кристалічний порошок, що не має запаху. Смак лактози - солодкуватий, але набагато слабший, ніж звичний цукор.
Лактоза використовується в пивоварінні, вона підвищує щільність пива і, в силу цього, робить його більш повнотілим, надає вершкового характеру.
Лактоза додається в пиво на будь-якому етапі виробництва: під час варіння, після бродіння або перед розливом. Однак, чим пізніше її буде додано, тим яскравіше проявлятиметься у смаку пива. Найчастіше лактозу використовують під час приготування молочних (Milk Stout) і солодких стаутів (Sweet Stout).
Дозування
- Лактозу зазвичай додають у сусло за 15-20 хвилин до кінця кип'ятіння.
- Кількість лактози зазвичай становить від 200 г до 600 г на 20-25 літрів, залежно від початкової щільності (рекомендована норма 20 г лактози на літр).
Основні | |
---|---|
Виробник | Без бренда |
Країна виробник | Угорщина |
Вага | 1000 г |
Форма випуску | Розсипний |
- Ціна: 154 ₴