Набір спецій Hot Rod для джина Hendrick's
Набір спецій для джина в стилі Hendrick's. Набір розрахований на отримання 12-15 л. джина методом парової інфузії або 5-8 л. джина методом мацерації (настоювання) в залежності від бажаної інтенсивності ароматів.
В ароматі скромний ялівець, вологий темний тайговий ліс, лаванда, троянда та земляний корінь. У смаку переважають спеції, відводять нас до відтінкам касії і невеликої кількості кардамону. Післясмак завершується квітково-земляним відтінком спецій з буквальним відтінком кмину і полум'яної апельсинової цедри. Післясмак довгий і помірно тепле.
Приготування джина методом настоювання (мацерації)
На все вам знадобиться:
- 7-8 л дистиляту або ректифікату фортецею 45-50%
- Набір спецій Hot Rod для Джина
Приготування:
Для початку готуємо настойку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 л дистиляту або ректифікату фортецею 45-50% і наполягаємо близько 10 – 14 днів в темному теплому місці. Струшуємо кожен день.
Після відстоювання рідину фільтрується і розлучається чистою холодною водою до 30-35 градусів.
Настоянка розведена заливається в перегінний куб, нагрівальний прилад виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розбавлений хороший дистилят або ректифікат – достатньо відібрати перші 50 г голів.
Відбір «серця» закінчується на 45% в струмені. Тут важливо не пропустити момент – через хвостів, навіть мінімальних, домашній джин каламутніє.
Вимірюємо фортеця отриманого домашнього напою, розводимо його до 45 градусів. Пам'ятайте, розведення нижче, ніж до 42 градусів начисто знищить цитрусові нотки.
Готовий напій має відпочити тиждень.
Приготування джина методом парової інфузії за допомогою джин-кошики (Даний метод рекомендується Hot Rod)
На все вам знадобиться:
- 20 літрів розведеного дистиляту або ректифікату з міцністю 30%
- Набір спецій Hot Rod для Джина
- Джин-кошик
Приготування:
1. Спеції подрібнюємо в ступці (або на блендері). Досить порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
2. Засипаємо ретельно перемішані спеції в джин-кошик.
3. Заповнюємо перегінний куб дистилятом чи ректифікатом, попередньо розведеним до фортеці 30%.
4. Починаємо перегонку при невеликій температурі, щоб наші спеції прогрівалися поступово і рівномірно.
5. В процессе перегонки следите за уровнем флегмы в джин-корзине. Не допускайте перелива флегмы обратно в куб. Сливайте содержимое джин-корзины в емкость для отходов используя дренажный кран внизу. Данную процедуру возможно понадобится повторить несколько раз в течение всей перегонки.
6. Первые 20-50 мл полученного дистиллята стоит собрать в отдельную емкость и отставить в сторону. Это самые горькие эфирные масла можжевельника.
7. Основная фракция отбирается до тех пор, пока градус в струе не снизится до 50%.
8. Избыток хвостов будет приводить к помутнению джина при разбавлении.
9. Розбавляємо наш джин до 42-45 градусів.
10. Готовий напій має відпочити тиждень.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Дой-пак |
Виробник | Hot Rod |
- Ціна: 382 ₴