Набір заквасок для сиру ФЕТА (3шт. х 3 літри молока). Містить закваску і фермент в окремих капсулах. Розрахований на три рази. Дуже зручно, якщо в роботі 3 літри молока. Ціна вказана за весь набір.
СКЛАД:
1. Заквасочная культура для сиру "Фета" (3шт.)
2. Фермент молокосвертывающий (3шт.)
Фета ― дуже популярний і смачний сир, відноситься до м'яких сортів. Основний інгредієнт знаменитого салату "Грецький". Країна походження: Греція. Жирність від 30 до 60%. Приготувати сир Фета дуже просто навіть новачкові. В комплект входить все необхідне: закваска (культура молочнокислих бактерій FETA), фермент (для формування молочного згустку). Вам залишається додати молоко!
Рецепт сиру ФЕТА
- Налийте молоко в каструлю, доведіть до температури 33С. Додайте закваску, добре перемішайте і залиште на 60 хв.
- Если молоко остыло, нагрейте молоко до 32С, постоянно помешивая. Снимите кастрюлю с огня, добавьте сычужный фермент, предварительно растворенный в воде, и хорошо перемешайте в течение 30с.
- Накройте кастрюлю крышкой или полотенцем и оставьте на 40 минут.
- Проверьте образование сгустка. Должно быть достигнуто чистое отделение сгустка от сыворотки. Если этого еще не произошло, оставьте еще на несколько минут.
- Разрежьте сгусток на кубики со стороной 1,5 см. медленно мешайте в течение 20 минут. Оставьте на 10 минут, чтобы сгусток осел.
- Большой шумовкой переложите весь сгусток в форму для сыра или дуршлаг с мелкими дырками.
- Оставьте сыр в форме на ночь при температуре 20—22С.
- Выньте сыр, разрежьте на крупные куски и положите в 10% рассол на 8-10 часов.
- После этого лучше сыр вынуть и сложить в пищевой контейнер, иначе он будет становиться мягким и кашистым. Чтобы это предотвратить, в рассол добавляют хлористый кальций и контролируют кислотность.
Как приготовить 10% рассол
Розчиніть 100гр солі (звичайної кухонної, не можна брати морську або йодовану сіль) в 1 літрі теплої води. Остудіть. Розсіл можна використовувати кілька разів. Розчин достатньо міцний! Ви можете зробити розсіл менш солоним, додавши 50-60гр солі на літр води.
Основні | |
---|---|
Виробник | Sacco |
Країна виробник | Італія |
Тип дріжджів | Сухі |
Тип закваски | Для м'якого сиру |
- Ціна: 45 ₴